Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

СБУ вилучила партію пропагандистських газет, випущених на замовлення з Росії

Організовану групу провокаторів, які за завданням російських кураторів готували низьку пропагандистських акцій під час вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, викрила в Одесі Служба безпеки України, повідомили у прес-центрі СБ України.

Для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні зловмисники планували поширити провокаційну друковану продукцію, спрямовану на маніпулювання громадською думкою та дискредитацію вищого керівництва держави.

22 лютого в Одесі співробітники СБУ вилучили дві з половиною тонни фейкових газет дуже схожих на офіційне видання однієї з політичних партій, представлених у парламенті. Фальшивка містила вихідні дані та тираж, що відповідають справжньому друкованому виданню.

Як встановили оперативники спецслужби, вантаж був доставлений до Одеси з Києва. Головні виконавці акції (громадянка України – мешканка столиці та громадянин Росії – мешканець Одеси) мали отримати за свою роботу 18 тисяч гривень. Вони вже встигли підібрати 30 розповсюджувачів фейкового видання та орендували приміщення для зберігання газет.

Невідкладні оперативно-слідчі дії тривають. СБ України встановлює всіх причетних до акції антиукраїнської пропаганди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ