Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СБУ здійснила обшуки у соратників Медведчука по всій Україні

фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
1/5
У вівторок, 30 березня, співробітники Служби безпеки України здійснили обшук у керівництва і представників Громадської організації "Український Вибір", лідером якої є нардеп Віктор Медведчук.

Про це інформує СБУ на своєму офіційному сайті.

Повідомляється, що було проведено 20 обшуків у понад 10 регіонах країни. 

Відповідні заходи здійснюються з метою документування протиправної діяльності соратників Медведчука.

У ході досудового розслідування перевіряється сприяння проведенню у березні 2014 року незаконного референдуму і виборів в АР Крим та у місті Севастополь.

Нагадаємо, що досудовим слідством вже встановлено, що члени ГО «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір» під час окупації півострова та після неї активно підтримували і підтримують незаконно створені органи влади. Вони стали членами виборчих комісій і дільниць, брали участь у діяльності незаконного збройного формування «Самооборона Криму».

Учасники НЗФ протиправно переслідували проукраїнськи налаштованих активістів, захоплювали адміністративні будівлі органів влади України та здійснювали охорону незаконно створених виборчих дільниць в АР Крим та у Севастополі під час проведення так званого референдуму 16.03.2014.

Слідчі СБУ продовжують слідчі дії у межах розпочатого кримінального провадження за ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення учасникам про підозри за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 111 (державна зрада) КК України. Раніше викритим представникам ГО вже оголошено про підозри за цими статтями.

Триває досудове слідство. Вилучену доказову базу додано до матеріалів справи.

Слідчі дії проводяться під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та м. Севастополь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ