Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Селищу поблизу Львова повернуть історичну назву

Селищу у Львівській громаді повернуть історичну назву - Рудно. Відповідне перейменування підтримала комісія з питань розвитку місцевого самоврядування Львівської облради вчора, 17 серпня. Наступний крок – сесія Львівської облради та Верховна Рада, де і мають прийняти остаточне рішення, інформує пресслужба ЛМР.

«Місцеві мешканці цього домагалися не один рік поспіль. Свого часу назву змінили без їхньої згоди. Тож теперішнє рішення комісії облради, яка нарешті підтримала перейменування на Рудно, – це не лише про відновлення історичної справедливості», - зазначають у департаменті міської агломерації ЛМР.

«Назву Рудно на Рудне почали змінювати десь у 2008-2009 роках з початком електронного документообігу. Про таке важливе рішення нікого із місцевих не попередили. Не було проведено навіть громадських слухань. Згодом з‘ясувалося, що й самого рішення як документа в природі не існує. Окрім неповаги до мешканців селища, такі зміни спровокували значні накладки в оформленні документів. Тож всі намагалися повернути історичну назву. Про те, що селище називали саме Рудно, свідчать і матеріали Державного архіву Львівської області та багато інших історичних чинників», – розповідає керівниця Офісу Львівської громади у Рудному Наталія Устименко.

У 2019 році виконком Рудненської селищної ради прийняв рішення «Про громадське обговорення пропозицій по перейменуванню населеного пункту Рудне». Результати скерували на розгляд у Львівську обласну раду. Саме про це повернення історичної назви місцеві наголошували і на сесії стратегічного планування щодо розвитку селища, коли йшлося про утворення Львівської МТГ.

 «Після зміни найменування селища мешканцям не доведеться виготовляти нові документи. Винятком будуть реєстраційні дії під час купівлі/продажу, якщо у документах на право власності вказано Рудне, то доведеться брати рішення чи довідку про перейменування населеного пункту», – додала Наталія Устименко.

Нагадаємо, у червні цього року, у межах дерусифікації топоніміки, у селищі перейменували 5 вулиць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ