Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екозлочин: у Рудно мешканці через саморобну канаву спускали стічні води у заказник

У заказнику «Лісопарк Рудно» виявили канаву, якою спускали у ліс стічні води.
Фото: ЛМР

Про це інформує пресслужба міської ради Львова.

«У Рудно власники кількох домоволодінь на вул. Лісній облаштували собі канаву, якою стічні води спускали у лісопарк. Не спинив горе-господарів навіть той факт, що ця територія віднедавна має статус природно-заповідного фонду», — зазначили у департаменті містобудування ЛМР.

Екологи Держекоінспекції у Львівській області, оглянувши земельну ділянку на вул. Лісній, підтвердили витікання невідомої речовини помутнілого кольору з-під землі навпроти будинковолодінь та взяли проби ґрунтів.

Повідомляється, що результати вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів показали перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин (сульфатів) та відносно контрольної проби (амонію, фосфору).

«Оскільки ці порушення були виявлені на особливо цінних землях, до яких, відповідно до Земельного кодексу України, належать землі лісового заказника місцевого значення «Лісопарк Рудно», відповідні матеріали Державна екологічна інспекція у Львівській області скерувала у Залізничний відділ поліції. Тож тепер оцінку діям недобросовісних руднівчан даватимуть правоохоронці», — наголосили у департаменті. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ