Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Семеро гандболісток «Галичанки» розпочали підготовку до відбіркових матчів Євро-2018

Національна збірна команда України з гандболу провела збори з метою підготовки до чергових відбіркових матчів на чемпіонат Європи-2018. Збори тривали з 7 по 10 березня на Олімпійській базі в Конча-Заспі.
На збір головний тренер Борис Чижов запросив вісьмох гандболісток львівської «Галичанки»: Анастасію Баранович, Наталію Воловник, Марію-Луїзу Воронову, Софію Давидянц, Наталію Савчин, Ірину Стельмах, Наталію Стрюкову, Ілону Гайкову. Ілона Гайкова, на жаль, не прибула на збори через отриману травму, всі інші «галичанки» підготовку пройшли успішно.
«На цих зборах не було легіонерок, викликали лише гравців чемпіонату України. Отож, вийшло, що ми награвали зв‘язки з суперницями по чемпіонату. Це досить цікавий досвід, адже нам треба було грати як одна команда, а не боротись між собою, - каже капітан львівської «Галичанки» Наталя Савчин. - Графік був досить напруженим.  На збір ми прибули у середу, тоді ж, 7 березня, мали вечірнє тренування. У четвер та п’ятницю зранку тренувалися, а ввечері  грали спаринги із молодіжною збірною командою України, яка у той самий термін проходила підготовку на базі в Конча-Заспі. У суботу, у завершальний день зборів, ми бігали крос, ходили до сауни, а потім вирушили додому до Львова. У колективі панувала дружня атмосфера, тому збори пролетіли швидко. І попри важку роботу на зборах настрій був святковим, бо 8 березня нас особисто привітав Президент Федерації гандболу України Андрій Мельник й подарував квіти».
Нагадаємо, що у стартовому матчі кваліфікації до Євро українки поступилися  збірній Норвегії з рахунком 35:23, проте зауважимо, що норвежки –  чинні чемпіонки Європи  та світу, бронзові призерки Олімпіади-2016. А потім українська збірна перемогла Хорватію з рахунком 26:22. Після двох  турів кваліфікації збірна України розмістилася на третій сходинці  турнірної таблиці. Українки набрали однакову кількість очок з хорватками, але мають гіршу різницю забитих-пропущених м’ячів, тому й розмістилися у турнірній таблиці сходинкою нижче, хоча самих хорваток перемогли. Однак наша команда  має всі шанси пройти на Євро-2018.
Відбірний турнір до ЧЄ-2018. Група 1. Після 2 турів
Норвегія – 4 очки
Хорватія – 2 (різниця забитих-пропущених 0).
Україна – 2 (різниця “-9” )
Швейцарія – 0 
Путівку на фінальну частину чемпіонату Європи отримають по дві найсильніші команди у кожній з семи груп, а також одна третя команда якоїсь групи, яка матиме найкращі показники. Фінальний турнір жіночого Євро проходитиме 2018 року у Франції.
21 березня українки зіграють зі збірною Швейцарії на виїзді, а 25 березня прийматимуть суперниць на домашньому майданчику в київському Палаці спорту. Перед цими матчами заплановано ще один збір – з 15 по 19 березня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ