Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Семиноженко пояснив свої слова про союз з Росією

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко зробив заяву щодо свого висловлювання про союз України, Білорусі та Росії.

"Зважаючи на широкого громадського резонансу змісту програми "Шустер-Live" від 26 березня 2010 року, вважаю за необхідне надати офіційні пояснення своєї позиції щодо обговорюваних на програмі питань", - йдеться в заяві В. Семиноженко.

В. Семиноженко зазначив, що для нього є аксіомою "беззаперечна повага, доскональне дотримання, сприяння всебічній реалізації норм і положень Конституції та законів України", у зв'язку з чим він попросив всі дискусії навколо обговорення "саме реакції аудиторії програми щодо так званого союзу України, Росії та Білорусі вважати провокаційними і такими, які не мають жодного відношення до політики Президента України та дій Кабінету Міністрів України".

"Прошу всіх зацікавлених осіб ще раз уважно ознайомитися зі змістом моїх висловлювань, які прозвучали в ефірі згаданої програми, запис якої доступний для широкої громадськості, в тому числі в мережі Інтернет", - сказав В. Семиноженко.

На думку віце-прем'єра, нагнітання і навмисне загострення цієї ситуації ініційовано "деякими опозиційно налаштованими політиками з метою штучної дестабілізації діяльності уряду і влади в цілому".

"Вважаю таку позицію абсолютно неприпустимою і висловлюю стурбованість щодо того, що моя пряма мова могла розглядатися як причина для провокаційних інтерпретацій і політтехнологічних маніпуляцій", - заявив В. Семиноженко.

Він зазначив, що суттю його висловлювань була консолідація навколо стратегічної мети - досягнення Україною лідерства, вступу держави в 20-ку провідних країн світу, "як націлює програма Президента України".

"У зв'язку з цим участь України у коопераційних процесах з метою досягнення національних інтересів щодо підвищення конкурентоспроможності через міжнародне співробітництво в сфері високих технологій, наукового та інноваційного розвитку, в інших найважливіших сферах не може бути предметом політичних спекуляцій", - підкреслив В. Семиноженко.

"Закликаю всіх політиків, представників експертного і журналістського співтовариства до максимально зваженого та відповідального підходу щодо вибору проблем і питань, які пропонуються для громадського обговорення", - додав він.

Нагадаємо, раніше в своєму листі депутат Держдуми РФ Євгеній Федоров звернувся до депутата Верховної Ради України Остапа Семерака з пропозицією до 2020 року об'єднатися з Росією і Білоруссю "в одну Велику Україну".

Пізніше, як повідомлялося, В. Семиноженко виступив за обговорення можливості створення союзу трьох держав - України, Росії та Білорусі. Він зазначив, що створення такого союзу є "однією зі схем, яка, як і будь-яка інша, має право на розгляд, так само як і участь України в Євросоюзі".

Вчора, 1 квітня, глава держави Віктор Янукович заявив, що він проти того, щоб "роздувати зараз цю тему". "Віце-прем'єр повинен ще раз чітко і ясно озвучити свою позицію про ставлення до Конституції України і до пріоритетів державної політики", - переконаний Президент.

В. Янукович упевнений, що потрібно зосередити зусилля на русі вперед - "долати кризу і робити все, щоб підняти рівень життя українців до європейського", передає Ліга.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ