Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сенат Польщі прийняв так званий ковідний закон

Прийнятими законодавчими положеннями передбачається, зокрема, що урядову допомогу зможе отримати більше фірм. Йдеться про нові види економічної діяльності, а також про фірми, створені після 30 листопада 2019 року

Як повідомило Польське радіо, верхня палата польського парламенту одноголосно прийнята так званий ковідний закон. У 139 голосуваннях сенатори розглянули понад 450 поправок.

Про результати голосування повідомив спікер Сенату Томаш Ґродзький:

«Голосували 97 сенаторів, всі були за. За результатами голосування я підтверджую, що Сенат прийняв Закон про зміну Закону про особливі заходи з запобігання, протидії і боротьби з COVID-19, інших інфекційних захворювань, викликаних ними кризових ситуацій, а також щодо декотрих інших законів».

Прийнятими законодавчими положеннями передбачається, зокрема, що урядову допомогу зможе отримати більше фірм. Йдеться про нові види економічної діяльності, а також про фірми, створені після 30 листопада 2019 року.

Переважною більшістю прийнятих поправок до закону додають щораз нові галузі і професійні групи, що зможуть скористатися з допомоги. Сенатори хочуть, аби таку можливість мали, зокрема, виробники хлібопекарських і кондитерських товарів, друкарні, продавці аудіо-, відео- і телевізійної техніки, а також меблів, освітлювальної техніки й інших побутових товарів. З допомоги хотіли б скористатися й фірми, що займаються роздрібним продажем взуття та шкіряних виробів, медичних товарів, косметики та засобів особистої гігієни, а також власники готелів, перукарень і косметичних салонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ