Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сенат США зняв з України обвинувачення у втручанні у вибори

Комітет з питань розвідки Сенату США розглядав звинувачення, щодо втручання України у американські вибори 2016 року та за фактом не знайшла жодних доказів на підтвердження цих заяв.

Про це стало відомо CNN, передає Прямий.

Комітету з розвідки Річарда Берра прокоментували ситуацію "хоча деякі офіційні особи з України активно підтримували Хілларі Клінтон", їхнє втручання не було таким значним, як російське.

Зокрема, комітет в рамках розгляду допитав американку українського походження Олександру Чалупу. Якя звинувачувалась у можливому пошуку компромату на керівника кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта — ще до його роботи на американського лідера — і у співпраці з представниками штабу кандидата Хілларі Клінтон, з якими вона нібито зустрічалася в українському посольстві у Вашингтоні.

У результаті, не знайшовши суттєвих доказів участі Києва в американському виборчому процесі, сенатори справу закрили. За словами глави комітету з розвідки Річарда Берра, "хоча деякі офіційні особи з України активно підтримували Хілларі Клінтон", їхнє втручання не було таким значним, як російське.

24 листопада американський конгресмен Лі Зелдін назвав колишнього посла України в США Валерія Чалого одним з тих, хто брав участь у втручанні в вибори президента 2016 року.

Нагадаємо, сенатор-республіканець Джон Кеннеді заявив, що був не правий підозрюючи Україну у втручанні до виборів США у 2016 році.

21 листопада колишня радниця президента США Дональда Трампа у питаннях Російської Федерації Фіона Хілл під час відкритих слухань щодо розслідування імпічменту Трампа заявила, що Україна не втручалася в американські вибори у 2016 році.

Нагадаємо, Росія в ході спецоперації намагалася перекласти провину за втручання у вибори США у 2016 році на Україну. Американська розвідка переконана, що з 2017 року росіяни поширюють суміш вже спростованих конспіративних теорій разом з реальними фактами для того, щоб навести на думку, що Київ, а не Москва, відповідальний за зломи комп’ютерів Демократичної партії та інші спроби втручання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ