Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сенатор США запропонував стратегію подальшої підтримки України

Голова Комітету з питань збройних сил Сенату США, сенатор Джим Інхоф запропонував стратегію подальшої підтримки України.

Про це йдеться у його статті для американського видання Politico "США зробили багато для України, але можуть зробити ще більше", передає посольство України в США, передає Прямий.

На думку Сенатора, кроки, які зробила Адміністрація США за останні роки на підтримку України були важливими і значними, однак, на цьому не варто зупинятись.

З огляду на збільшення російської загрози та останні події, пов'язані з зухвалим захопленням Росією українських моряків та човнів, голова Комітету з питань збройних сил Сенату США закликає розглянути можливі шляхи допомоги Україні у покращенні морської та протиповітряної оборони, підсилити фінансування Ініціативи з безпекової допомоги Україні та програм Державного департаменту з безпекової допомоги щодо надання оборонної летальної зброї, збільшити санкційний тиск, посилити присутність НАТО у Чорноморському регіоні.

Крім того, американський політик звертається до європейський країн, щоб скоординувати можливості союзників та заборонити російським торговельним суднам входити до їх портів та підтримати скасування проекту "Північний потік-2".

Раніше спецпредставник Держдепу США Курт Волкер заявив, що США посилюватимуть санкції проти Російської Федерації, поки Крим не повернуть Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ