Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сенатори США закликали не призначати росіянина головою Інтерполу

Американські сенатори порівняли можливе призначення росіянина президентом Інтерополу з лисицею у курнику, передає Польське Радіо.

Група американських сенаторів закликала членів Генеральної асамблеї Інтерполу, а також Білий дім, виступити проти кандидатури на пост президента організації росіянина Алєксандра Прокопчука.

«Вибір президентом Інтерполу генерал-майора Алєксандра Прокопчука подібний на призначення лисиці відповідальною за курник», - заявили вони.

За твердженням сенаторів, Росія «постійно використовує Інтерпол для зведення рахунків і нападу на політичних опонентів, дисидентів і журналістів», а Прокопчук нібито особисто брав участь в «стратегії залякування», спрямованій на «послаблення демократичних інститутів і посилення авторитарного режиму (президента РФ) Путіна».

У понеділок, 19 листопада, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Україна обміркує питання про призупинення свого членства в Інтерполі у разі обрання президентом представника Росії, повідомило видання Українська правда.

«Можливе президентство Росії в Інтерполі - абсурдне, суперечить духу та цілям організації. Україна розгляне питання щодо призупинення членства в Інтерполі, в разі обрання на посаду президента Інтерполу представника Росії», - сказав Аваков.

Раніше міністр внутрішніх справ підкреслював, що перспектива для агресора Росії очолити Інтерпол – це гібридна загроза для всього світу.

«Всі ми добре знаємо, як РФ зловживає можливостями Інтерполу для боротьби та переслідування політичних опонентів. Не можу допустити думки, що ми можемо повернутися до трагічної історії 1938-1945 років, коли міжнародною поліцейською організацією керували Гейндріх та Кальтенбруннер, а штаб-квартиру після аншлюсу Австрії перенесли до Берліну», – відзначав очільник МВС України.

Вибори президента Інтерполу пройдуть в Дубаї 21 листопада. Попередній президент Мен Хунвей був заарештований у себе на батьківщині в Китаї за підозрою в корупції. Алєксандра Прокопчука, який став віце-президентом Інтерполу в 2016 році, називають головним кандидатом на пост нового президента.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ