Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Сенатори США закликали Трампа розблокувати військову допомогу Україні

Група американських сенаторів – республіканців і демократів – направила президенту США Дональдові Трампу лист із закликом без зволікання виділити 250 мільйонів доларів військової допомоги Україні.

Фінансовий пакет під назвою ʺІніціатива сприяння безпеці в Україніʺ був схвалений Конгресом США, проте адміністрація Трампа поки що не надала гроші Києву. Точні причини затримки видачі грошей невідомі, - передає Радіо Свобода.

За словами представників адміністрації, на яких посилаються американські ЗМІ, Білий дім хоче переконатися, що гроші будуть витрачені відповідно до інтересів США. Для Трампа це є пріоритетом у його зовнішній політиці.

У своєму листі сенатори – три демократи і два республіканці – закликають адміністрацію надати фінансування, яке є ʺключовим для забезпечення життєздатності українських Збройних силʺ.

ʺЦе (фінансування – ред.) допомогло Україні розвинути незалежні військові спроможності й навички, необхідні для відбиття постійних нападів Кремля на її територіїʺ, – цитує листа один із підписантів, сенатор-республіканець Роб Портман.

Деякі американські законодавці закликають Конгрес взяти на себе постійне зобов’язання щодо захисту інтересів України в її протистоянні з Росією.

250 мільйонів доларів призначені на підтримку безпеки України, включаючи гроші на навчання, спорядження і розвідку. Із цих коштів Конгрес виділив 50 мільйонів доларів на озброєння.

На своїй зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським 1 вересня у Варшаві віцепрезидент США Майк Пенс заявив, що Вашингтон продовжить підтримувати Україну, залишаючись на її боці в конфлікті з Росією і сприяючи її прагненню до збереження територіальної цілісності.

Пенс проте не дав гарантій, що фінансовий пакет підтримки буде надано до закінчення його терміну дії в кінці вересня. Він заявив журналістам, що адміністрація все ще обмірковує питання.

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з’явилась інформація, що Трамп засумнівався в необхідності військової допомоги Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ