Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сенатори США занепокоєні відставкою міністра Абромавичуса

Американські сенатори висловлюють занепокоєння через відставку міністра економіки України Айвараса Абромавичуса. Відповідного листа президенту України Петру Порошенку направили сенатори Роб Портман, Дік Дарбін і Джин Шагін. Цей лист також підписали сенатори Роб Джонсон, Кріс Мерфі, Марк Кірк, Річард Блюменталь та Шеррод Браун.

«Ми усвідомлюємо, що правляча коаліція зіштовхнулася не тільки з проблемами корупції, яка лишилася після десятиліть безгосподарності та кумівства, але і з нелегальним збройним захопленням території Росією. Зважаючи на такі перешкоди проводити реформи для України є складним викликом. Ми як і раніше готові допомагати вам це подолати», – мовиться у листісенаторів, опублікованому 12 лютого.

3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку з посади міністра економіки України, назвавши ключовою причиною звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на державних підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження у зв’язку із заявами Абромавичуса.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ