Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сенцов перебуває у карантинному відділенні колонії в російському Іркутську

Український режисер Олег Сенцов одразу після прибуття у виправну колонію №1 російського Якутська, де він має відбувати покарання в вигляді 20 років позбавлення волі, був направлений в карантинне відділення. Про те, в яких умовах перебуває зараз Сенцов, повідомила Валентина Кириліна, голова громадської спостережної комісії, члени якої відвідали ув’язненого.

«29 березня члени громадської спостережної комісії ознайомилися з умовами утримання засудженого Олега Сенцова, що перебуває в карантинному відділенні ВК-1. Встановили, що умови утримання задовільні. На момент відвідування в спальному приміщенні були семеро людей. Ліжка прибрані, постільна білизна чиста. В їдальні є холодильник, чиста питна вода, радіоприймач», – зазначила Кириліна.

За словами представників комісії, які відвідали Сенцова, він «висловив задоволення умовами утримання, якістю та достатністю харчування, ставленням з боку співробітників».

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив українського режисера, кримчанина Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка до 20 і 10 років колонії суворого режиму відповідно «за підготовку терактів». Захист Сенцова подав апеляцію на вирок, проте рішення суду першої інстанції залишили чинним.

Вироки Сенцову й Кольченку широко засудили у світі. Москва заявила у відповідь, що така різка реакція має «політизований характер».

У справі «про підготовку терактів у Криму» російські спецслужби також затримали Геннадія Афанасьєва і Олексія Чирнія, вони також засуджені в Росії.

Російська правозахисна організація «Меморіал» оголосила Сенцова, Кольченка й Афанасьєва політв’язнями.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ