Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сеник надасть політичний притулок російському журналісту

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник висловив готовність зустрітися із журналістом російської „Новой газеты” Олександром Косвинцевим, який сьогодні перебуває у Львові і просить політичного притулку в Україні. Про це „Гал-info” повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.
 „З повідомлень у засобах масової інформації мені стало відомо про те, що регіональний журналіст російської „Нової газети” Олександр Косвинцев був змушений покинути територію Російської Федерації через незаконні переслідування з боку російських правоохоронних органів, — зазначив Мирослав Сеник. — Після ознайомлення з його публікаціями в російській пресі стає зрозуміло, що корумпована російська влада вирішила покарати незалежного журналіста. І робиться це в брутальний, притаманний лише російській владі спосіб. Ми знаємо про справжній стан справ із свободою слова в Росії, а тому готові допомогти російському журналістові”.
Голова Львівської обласної ради пообіцяв сприяти наданню політичного притулку журналістові Олександрові Косвинцеву в Україні.
Олександр Косвинцев був вимушений покинути Росію у зв'язку з несправедливими звинуваченнями федеральних правоохоронних органів.
«Вони спричинені моїми журналістськими розслідуваннями про злочинну діяльність кемеровського губернатора Амана Тулєєва», — заявив журналіст.
Сьогодні Косвинцев перебуває у Львові, де і вирішив звернутися зі своїм проханням в регіональне відділення міграційної служби.
«Я не зробив цього в Києві, Донецьку або Луганську, тому що там дуже сильні проросійські настрої і моя заява може не мати потрібного результату», — вважає журналіст.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ