Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Серед німецьких політиків розгорівся спір про Північний Потік 2

Євродепутат Ельмар Брок та кандидат на посаду голови Єврокомісії Манфред Вебер виступили проти "Північного потоку 2".

Впливовий німецький євродепутат Ельмар Брок вважає, що Росія не виконає своїх зобов’язань щодо продовження транзиту газу територією України після завершення будівництва Nord Stream 2.

"Росіяни не виконають своїх зобов’язань; як тільки з’явиться Nord Stream2, вони замкнуть сполучення через Україну, - заявив Ельмар Брок, колишній голова Комісії із міжнародних справу у Європарламенті, у розмові з журналістом часопису "Bild". – Проект повинен бути зупинений. Достатньо застосувати законодавство ЄС".

Таким чином Брок (CDU) підтримав кандидата Європейської народної партії на посаду голови Єврокомісії Манфреда Вебера, який у вівторковому інтерв’ю для часопису "Polska The Times" розповів, що виступає проти спорудження "Північного потоку 2" та вважає, що цей проект не відповідає інтересам Європейського Союзу. Друга гілка північного газогону, на його думку, посилить залежність ЄС від російської сировини. Вебер, який належить до баварської партії CSU пообіцяв застосувати всі наявні правові положення, аби заблокувати завершення цього проекту.

Такі декларації викликали критику з боку берлінських політиків. Як урядова коаліція, так і опозиція виняткового одноголосні.

"Хто ставить під сумнів Nord Stream 2, той стає залежним від американського сланцевого газу і хоче воскресити ядерну енергетику", - сказав агентству dpa віце-голова фракції SPD у Бундестазі Маттіас Мєрш.

"На цьому етапі виконання проекту його неможливо і не можна ставити під сумнів", - повторював за ним віце-голова фракції CDU/CSU Йоганн Вадепгуль.

Натомість, Аліс Вайдель, співголова найбільшої опозиційної партії у німецькому парламенті "Альтернатива для Німеччини", заявила, що Вебер готовий пожертвувати інтересами Німеччини заради власної політичної кар’єри.

Аналізуючи цю суперечку, берлінський часопис "Tagesspiegel" звертає увагу, що Вебер, який після виборів до Європейського парламенту претендуватиме на посаду голови Єврокомісії, намагається позбутися іміджу політика, що представляє виключно німецькі інтереси.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ