Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Середня вартість гектара землі на Львівщині втричі вища за показник по Україні

Середня вартість гектара сільськогосподарської землі на Львівщині перевищує пів мільйона гривень. Про це повідомили в пресслужбі Львівської ОВА.
Фото ілюстративне

За період ринку землі, що розпочався 1 липня 2021 року, на території Львівщини продали 2149 приватних ділянок для ведення особистого селянського господарства на площу понад 1,6 тис. га.

При цьому середня вартість 1 гектару такого наділу становить 546,9 тис. грн., що перевищує більш як втричі показник по Україні (172 тис. грн.).

«Щодо колишніх підмораторних ділянок, а саме паїв, то в області їх за весь період ринку продано 1 189 на площу понад 1,5 тисячі гектар, а за період повномасштабної війни 598 ділянок, площею 772 га. При чому, тут Львівщина є в лідерах серед інших областей за середньою вартістю 1 гектара – 66,46 тис. грн. та поступається лише Київській та Івано-Франківській областям», - зазначає директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Важливо, що під час розрахунку не врахована інформація, яка надійшла до Держгеокадастру без зазначення вартості.

Регіони з найактивнішим ринком землі під час війни (за кількістю угод та площею паїв щодо яких зареєстровані правочини купівлі-продажу):

Харківщина (27 тис. га);
Дніпропетровщина (17,4 тис. га);
Херсонщина (14,4 тис. га).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ