Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сергій Романюк помітив в економіці області більше негативних тенденцій, аніж позитивних

Перший заступник міністра економіки Сергій Романюк наголосив на позитивах та недоліках розвитку економіки Львівської області. Поряд з тим негативних тенденцій у розвитку економіки області він виділив значно більше, аніж позитивів.
 До позитивних тенденцій розвитку Львівщини заступник міністра відніс зростання податкових надходжень, збільшення зарплати та залучення інвестицій. Поряд з тим, за його словами, про якісні зміни в економіці регіону говорити поки що не доводиться. Мінекономіки стурбоване неналежним залученням прямих іноземних інвестицій в економіку області. За цим показником Львівщина відстає не те що по Україні, а навіть від своїх сусідів – Закарпаття, Волині.
„За минулий рік в області не впроваджено жодного інноваційного проекту, капітал не працює і не залучається в інноваційні галузі. Область недостатньо працює в напрямку розвитку високотехнологічних галузей, а також в освоєнні державних коштів. Так, не по всіх об’єктах, на які область минулого року отримала державне фінансування, програма виконана, не виконані зокрема обіцянки про співфінансування газових мереж. На сьогодні в області є 382 об’єкти незавершеного будівництва”, – наголосив перший заступник міністра економіки Сергій Романюк.
Крім того, Міністерство економіки стурбоване ситуацією з формуванням тарифів у нашій області, хоча загалом тарифи не перевищують середнього рівня тарифів, однак спостерігається велика диференціація в їхніх розмірах. Так, в деяких регіонах тарифи на комунальні послуги можуть відрізнятись у 20 разів. Перевірка економічного обґрунтування, яку проводили на Львівщині, за словами Романюка, виявила порушення у трьох з чотирьох випадків, було накладено санкції на 3,5 млн грн.
Як зазначив Сергій Романюк, він готує пропозицію, щоб перед тим, як органи місцевого самоврядування затверджували тарифи, була проведена незалежна оцінка економічного обґрунтування тарифів.
Поряд з тим тенденції розвитку економіки, які є в області, на Львівщині спостерігаються в багатьох інших областях, отож КМУ, за словами Романюка, звертається до керівництва кожної із областей, щоб на місцях розробили програму підтримки найважливіших об’єктів, розглянувши яку, уряд визначатиметься щодо пріоритетності фінансування.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ