Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сергій Верланов: створення Державної податкової служби йде активно та послідовно

Як інформує прес-центр ДФС, розпочато процес утворення територіальних органів Державної податкової служби як юридичних осіб публічного права.

Відповідну постанову Кабінету міністрів України від 19 червня 2019 року № 537 ʺПро утворення територіальних органів Державної податкової службиʺ підписав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. 

Згідно з постановою, деякі органи Державної фіскальної служби будуть реорганізовані шляхом їх приєднання до відповідних органів Державної податкової служби. У системі територіальних органів ДПС на регіональному рівні будуть утворені головні управління в областях та у м. Києві, Офіс великих платників податків ДПС та Інформаційно-довідковий департамент ДПС.

За словами Голови Державної податкової служби Сергія Верланова, ухвалення постанови про утворення територіальних органів ДПС – черговий вагомий крок у процесі створення нової податкової служби.
Наразі територіальні органи Державної фіскальної служби, які реорганізуються, продовжуватимуть здійснювати свої повноваження до передачі таких повноважень територіальним органам Державної податкової служби.

Для забезпечення утворення територіальних органів Державної податкової служби необхідно здійснити ще низку заходів.

ʺПроцес створення служби йде активно та послідовно, вже призначаються працівники на посади центрального апарату ДПС – необхідно забезпечити наповнення штату не менше ніж на 30 відсотків. Завершальним необхідним кроком буде прийняття розпорядження Кабінетом Міністрів України про початок роботи нової службиʺ, - зазначив Сергій Верланов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ