Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Серія терактів у Сирії забрала життя більше 220 осіб

У провінції Сувейда на півдні Сирії у результаті цілої серії терористичних атак на столицю провінції і навколишні поселення загинуло не менше, ніж 221 людина, повідомляє Сирійська обсерваторія з прав людини.

Зазначається, що відповідальність за напад узяло на себе радикальне ісламістське угруповання "Ісламська держава Іраку і Леванту" (ІДІЛ).

Атаки були скоординовані; основну роль зіграли терористи-смертники, які атакували скупчення військ і цивільного населення у головному місті провінції, Сувейді, одночасно з цим озброєні бойовики ІДІЛ зробили ряд атак на навколишні поселення і військово-цивільну инфраструкуру.

За останньою інформацією, жертвами серії атак ІДІЛ стали не менше 127 мирних жителів, в тому числі 17 жінок і 5 дітей, а також 94 військовослужбовців урядової армії Сирії. Урядові війська, в свою чергу, повідомили, що зуміли відбити атаки терористів і вибити прониклих до міста і поселень бойовиків. Підтверджена ліквідація 38 членів ІДІЛ, троє з них взяті у полон і страчені місцевими проурядовими військовими формуваннями.

"Кількість жертв, як очікується, збільшиться через наявність постраждалих у важкому стані і зниклих безвісти", - йдеться в повідомленні.

Атака є найбільш масштабною у провінції Сувейда з початку війни у Сирії і однією з найбільших атак ІДІЛ по країні в цілому.

Раніше в п'ятницю, 13 липня, у Пакистані на передвиборному мітингу у місті Банну в результаті двох вибухів смертниківщонайменше 133 людини загинули, більше 230 були поранені.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ