Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сесія внесла зміни в проект спорткомплексу на Сихові

Сесія Львівської міської ради внесла зміни у рішення про затвердження змін до містобудівної документації по ділянці, де місто планує збудувати сучасний спорткомплекс, повідомила прес-служба ЛМР.

У процесі роботи управління архітектури та урбаністики було виявлено помилки технічного характеру в містобудівній документації «План зонування території м. Львова (зонінг) Том 1 Частина 1. Базове зонування. Загальна пояснювальна записка». Проектом ухвали внесли зміни в частині технічних показників забудови земельної ділянки.

Нагадаємо, на цій ділянці місто планує збудувати новий сучасний спорткомплекс. У 2017 році було проведено Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію спортивного комплексу в житловому масиві «Сихів». Переможцем конкурсу стала ТАМ «Кудін». Відтак до серпня наступного року планують завершити розробку проекту і до кінця 2018 року розпочати будівельні роботи. 

Проект-переможець пропрацьований дуже добре і видно, що технологія самих планів є добре знайома архітектору. Тут добре опрацьована конструктивна схема з конкретними пропозиціями. Поза завданням цей проект запропонував рішення використати дах цієї споруди як гірку, де можна кататися на санках і різних видах нартів. Таке рішення навіть дає можливість професійно навчатися гірськолижному спорту. У теплий період року автори запропонували робити дах зі штучного покриття, щоб навіть влітку цю локацію можна було використовувати для катання.

Автор розмістив по осі північ-південь об’єкти згідно з вимогами спортивних майданчиків. Йому вдалося вмістити 4 спортивні майданчики з одної сторони вулиці, а з іншої він розмістив універсальне поле. Фактично, об’єкт обладнаний всіма функціями, які були потрібні. Зали різних ігор розмістили у цьому проекті в один ряд вздовж, але фактично два об’єми розміщені у двох рівнях. Перший об’єм – рецепція і всі роздягальні, а також дворівневі зали у найвищій частині. Це дало можливість компактно все розташувати. Журі дуже сподобалося рішення по розділенню цих функцій і запропоновані інженерні мережі, які передбачають використання інфрачервоних панелей, які у високих приміщеннях дуже добре працюють і можуть відмикатися по окремості: якщо грає лише один зал, то інші можуть не обігріватися, що дозволяє в майбутньому багато економити. Така система опалення не вимагає дуже добре ізольованого фасаду, тому витрати на фасад теж у кошторисі будуть менші. Попри це автор також застосував на фасадах недорогий і легкий матеріал – полікарбонат, який є значно дешевший і легший, ніж скло, що також полегшить конструктив і виконання проекту. Журі дуже сподобалася простота форм: лаконічність, простота конструктивної схеми і можливість сегментованої реалізації цього об’єкту.

Спортивний комплекс передбачено для використання п’ятьма федераціями дитячого та дитячо-юнацького спорту:

-  Регбі

-  Гандбол

-  Баскетбол

-  Волейбол

-  Водне поло

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ