Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сейм Польщі прийняв Закон про оборону Батьківщини

Законом передбачається, зокрема, збільшення чисельності польської армії до 300 тисяч, пришвидшення зростання витрат на оборону, прискорення технічної модернізації війська, а також поява добровільної строкової служби

Як повідомило Польське радіо, нижня палата польського парламенту ухвалила Закон про оборону Батьківщини. За нього проголосувало 450 депутатів Сейму, ніхто не дав голосу проти, а утрималося п’ятеро парламентарів «Конфедерації».

Законом передбачається, зокрема, збільшення чисельності польської армії до 300 тисяч (з яких 250 тисяч будуть професійними військовими, а решта – належатимуть до Військ територіальної оборони), пришвидшення зростання витрат на оборону (три відсотки ВВП з наступного року), прискорення технічної модернізації війська, а також поява добровільної строкової служби.

Під час голосування було прийнято 13 з 65 поправок, запропонованих під час другого читання. Закон про захист батьківщини запропонував уряд, після чого як проект він надійшов до Сейму 28 лютого.

У своєму дописі у Фейсбуці прем’єр Матеуш Моравєцький подякував депутатам за прийняття цього закону. «У непростий час війни, що триває за нашим східним кордоном, крізь похмурі картини насильства пробиваються обнадійливі приклади солідарності та спільного дбання про безпеку Польщі і всієї Європи. Я дякую всьому політичному класу за голосування понад поділами і дискусію по суті», - написав він.

Сенат зможе зайнятися цим питанням вже під час теперішньої сесії. Черговий день засідання вищої палати польського парламенту заплановано на 17 березня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ