Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ще два села Яворівського району та одне – Мостиського газифіковано

10 листопада у двох селах Яворівського району - Поруби та Старий Яр - відбулося запалення символічного газового факела. Від підвідних газопроводів до цих сіл (загальною довжиною близько 6,5 км) отримають можливість користуватися природним газом мешканці ще двох сіл району - Позиняки та Залужжя. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ВАТ „Львівгаз”.
96 родин с. Поруби та 27 родин с. Позиняки отримають газ від прокладеного від ГРП Гораєць підвідного газопроводу середнього тиску.
Газифікація ж сіл Старий Яр та Залужжя (разом близько 260 сільських будинків) стала можливою завдяки використанню підземного технологічного газопроводу яворівської «Сірки». Довжина підвідного газопроводу високого тиску від ГРС «Сірка» до села Залужжя через Старий Яр сягає 4,4 км.
В урочистостях з нагоди пуску газу у Порубах та Старому Ярі взяли участь заступник голови Яворівської райдержадміністрації Богдан Гельнер, заступник голови правління ВАТ «Львівгаз» Ігор Ковальський та начальник Яворівського УЕГГ Микола Боровий.
Яворівське УЕГГ ВАТ «Львівгаз» обслуговує сьогодні понад 28 тисяч абонентів. Близько 80% населення Яворівщини користується у побуті природним газом.
Також запалено газ у селі Хоросниця Мостиського району – повідомили в управлінні з питань внутрішньої подлітики ЛОДА. Мешканців села привітали перший заступник голови Мостиської райдержадміністрації О. Макар, заступник голови правління ВАТ “Львівгаз” І.Ковальський, голова Твіржанської сільської ради І.Гнатів. Хоросниця стала 59 газифікованим населеним пунктом району.
У 2006 році на виконання програми розвитку регіонів НАК «Нафтогаз України» у Львівській області силами ВАТ «Львівгаз» прокладено понад 260 км підвідних газопроводів високого та середнього тисків. Це надає можливість газифікувати близько 60 сіл Львівщини. На сьогодні у 25 з них вже пустили газ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ