Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ще не вечір - Путін полізе і в Прибалтику, – Віталій Портніков

«Путін шукає можливості розв’язати велику війну з США, оскільки вірить, що це єдиний шанс відновити статус Росії на рівні СРСР», – написав на своїй сторінці в фейсбуці відомий журналіст Віталій Портніков.

«Коли почалась українська авантюра, я запитав в одного зі своїх вельми інформованих співрозмовників у Москві, яка ймовірність великої війни. Й одержав відповідь, що велика війна почнеться, щойно війська НАТО – а краще американці – втрутяться в конфлікт на боці України. Цього не відбулося. Й тепер Путін буквально шукає такої дотичності в Сирії. Що ще раз засвідчує тодішній висновок мого співрозмовника: його керівництву потрібна в першу чергу не Україна, а справжня війна з США. Путін упевнений, що така війна, нехай навіть і локальна – єдиний шанс для визнання Росії Радянським Союзом. Й він шукатиме цю війну та провокуватиме її всюди, де лише зможе», – написав він.

На зауваження коментатора, що для цього не треба йти в Сирію, бо поряд є Прибалтика, журналіст відписав: «Йому треба, щоб агресором виглядав не він. І ще не вечір. Буде вам і Прибалтика». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ