Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що таке ламбруско та з чим його пити?

Більшість з нас зосереджуються на тому, що ми питимемо, коли годинник проб'є опівночі, але як щодо тих вин, які супроводжуватимуть вас напередодні свята і в усі святкові дні?

Ламбруско якраз такий варіант вина. Це ігристе допоможе вам завершити рік стильно та смачно. Якщо ви влаштовуєте - або відвідуєте - звану вечерю у великій компанії, то це ігристе стане чудовим варіантом.

Ламбруско виробляється з використанням тих самих методів виноробства, що й інші ігристі вина. Воно легке та має чудовий перляж. Оскільки виноградна шкірка залишається на час виробництва, Lambrusco буває як білим, так і колір його варіюється від рожевого до темно-червоного. Червоне ламбруско більш кислотне та освіжаюче (як просекко), але з танінними якостями червоного вина.

Що таке ламбруско

Ламбруско - чудове ігристе італійське вино, виготовлене з винограду, що носить його назву. Він родом з італійського регіону Емілія-Романья, на північ від Тоскани. Насправді це одне з найстаріших вин Північної Італії: виноград ламбруско збирають і ферментують з бронзової доби, за багато тисячоліть до того, як каберне совіньйон вперше розлили у пляшки. Хоча він був виготовлений у білому та рожевому стилях, ламбруско найбільш відомий своїми темно-червоними сортами. Ноти смаку сильно різняться залежно від стилю, але загальні аромати ламбруско включають вишню, ожину, фіалку та ревінь.

Ще одна перевага Lambrusco – його ціна. Процес виготовлення ламбруско аналогічний процесу виробництва просекко: виноград ферментується у великому резервуарі з додаванням дріжджів. Це відрізняється від шампанського, яке ферментується у пляшках. Хоча традиційний метод, безумовно, більш престижний, ніж танковий метод, одержані в результаті вина мають свіжіший, чистіший смак і меншу вартість.

Аромат та смак

Білі вина Ламбруско зазвичай фруктові з квітковими ароматами. У червоних є аромати вишні, ожини, полуниці, а також квітів апельсина, ревеню та фіалки. Ламбруско також іноді буває вершковим та молочним.

Ламбруско найкраще пити молодим та свіжим! З нього виходить ідеальне літнє чи весняне вино, а також відмінне ігристе для зимових свят. Крім того, через його чудову здатність поєднуватися з багатьма типами страв, його цілий рік можна використовувати як чудовий скпровід для вечері.

Ламбруско – це не просто солодке вино. Незважаючи на те, що Lambrusco відоме своїм дуже солодким стилем, крім солодкого [купажу], воно також включає чудові сухі та напівсухі вина.

З чим пити ламбруско?

Ламбруско чудово поєднується зі стравами зі своєї рідної країни: ігристість, кислотність та ягідний смак роблять ситні страви регіону Емілія-Романья яскравішими. Поєднуйте з в'яленим м'ясом, наприклад салумі ручної роботи або тонко нарізаною шинкою прошутто, твердими сирами, такими як Парміджано Реджано, оливками, хлібом, змоченим у бальзамічному оцті, та класичними північно-італійськими пастами (лазання, тальятеле). Якщо ви обираєте страви інших країн, не хвилюйтеся: Lambrusco - універсальне вино, яке добре поєднується з багатьма іншими кухнями, особливо з м'ясом, приготовленим на грилі. Спробуйте його з бургером, курячим салатом із бальзамічним вінегретом, сосисками або іншими легкими прянощами.

Аромати сухого ламбруско чудово доповнюватимуть дичину, індичку та шинку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ