Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Що відбувається в інфекційній лікарні Львова: розмова з головним лікарем

Наразі у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні є захисні костюми, маски та респіратори для персоналу, а також маски для пацієнтів.

Про це сьогодні, 23 березня, в коментарі Гал-інфо заявив головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко.

Сергій Федоренко.

«На сьогодні в лікарні функціонує 8 апаратів штучної вентиляції легень,  19 кисневих концентраторів, наявні засоби для проведення дезінфекції, антибактеріальні препарати та розчини, які застосовуються при тяжких формах коронавірусної хвороби», - сказав Сергій Федоренко.

Він подякував обласній та міській владі, а також усім людям доброї волі, які відгукнулися на потреби лікарні.

«Дійсно, днями у лікарню було завезено додаткову кількість костюмів захисту для персоналу і маски, і респіратори. Низький уклін усім людям, які відгукнулися на перше ж прохання. Також хочу подякувати медичним працівникам, які стали на першу лінію боротьби. Саме вони зустрічають людей, які мають підозру, або хворі на коронавірусну хворобу. Медичний персонал, не зважаючи на людські тривоги, і вдень, і вночі біля ліжка хворого та намагається надати усю необхідну медичну допомогу», - сказав він.

На запитання, чи отримає лікарня тест-системи, аби перевіряти стан медиків, які безпосередньо працюють у вогнищі, він відповів:

«Це дуже актуальне запитання для нас. Ми звернулися до департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з проханням забезпечити установу спеціальними тестами, щоб протестувати персонал.

Європейський і міжнародний довід свідчить: щоб знизити кількість хворих та інфікованих, то без сумніву треба робити тестування. Напевно, МОЗ розуміючи це, звернулося до міжнародної спільноти та міжнародних інституцій з проханням сприяти закупівлі та поставкам відповідних тестів для лікарень України».

Він додав, що наразі за тиждень карантину небезпека для українців не минула.

«Упродовж вчорашнього дня і сьогоднішнього ранку кількість пацієнтів із підозрою на коронавірус не збільшилась, але це не привід заспокоюватися. Дані, які ми отримуємо з країн ЄС, свідчать, що ми ще не сягнули піку захворюваності. Сьогодні відбудеться засідання РНБО, де мають ухвалити рішення щодо подальших заходів. Можливо, приймуть зміни до існуючого карантину.

Хочеться, щоб львів’яни дотримувалися усіх вимог карантину, зокрема залишалися вдома. Це єдиний ефективний механізм, аби не захворіти і вберегтися від хвороби. Хочу нагадати, що при появі перших ознак хвороби потрібно негайно звертатися до сімейного лікаря, або до нашого спеціалізованого закладу», - наголосив Сергій Федоренко.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у Львівській інфекційній лікарні перебуває 61 пацієнт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ