Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щодо створення особливих умов під час проходження ЗНО

Щодо створення особливих умов під час проходження ЗНО, - інформація прес-центру Українського центру оцінювання якості освіти.

Особа, яка планує брати участь у ЗНО та потребує адаптації процедури тестування, має надати відповідний медичний висновок.

Медичний висновок треба подати разом з іншими реєстраційними документами, під час формування реєстраційної картки вказати на необхідність створення особливих умов, зазначити номер і дату виданої закладом охорони здоров’я форми № 086-3/о.

Порядок видачі Медичного висновку про створення особливих (спеціальних) умов і Перелік особливих (спеціальних) умов, що створюються в пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання, зазначені в наказі Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України.

Варто зазначити, що цьогоріч у наказі Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я, перелік особливих умов, які створюються для проходження ЗНО, доповнено умовою щодо надання можливості отримати в друкованій формі тексти до завдань з аудіювання, передбачені в сертифікаційних роботах з іноземних мов. Звертаємо увагу: код цієї умови, який необхідно зазначити в медичному висновку, – 0105.

Регіональні центри оцінювання якості освіти гарантовано забезпечуватимуть умови, зазначені в згаданому переліку. Створення інших умов залежить від матеріально-технічних можливостей пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання й особливостей технології тестування і потребуватиме розгляду регламентними комісіями при регіональних центрах оцінювання якості освіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ