Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Щойно в Україну заходить черговий "гумконвой" - відразу посилюються обстріли, - Кіхтенко

Російські бойовики "днр" на вихідних розбомбили 20 цивільних об'єктів міста Дебальцеве. Про це губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко повідомив сьогодні в Києві на конференції, присвяченій реагування на дезінформацію в контексті гібридної війни, повідомила прес-служба Донецької ОДА.

Голова регіону наголосив, що бойовики регулярно ведуть обстріли Дебальцевого з російського зброї, яка завозиться в регіон в тому числі і так званими гуманітарними конвоями.

Два дні тому російською "гуманітаркою" тут зруйнували 20 цивільних об'єктів, серед яких і житлові будинки.

"Щойно в Україну заходить черговий "гуманітарний конвой" - відразу посилюються обстріли позицій не тільки нашої армії, але і житлових кварталів населених пунктів, - розповів Олександр Кіхтенко.

При цьому він зазначив, що російська пропаганда і її донецькі сателіти у вигляді місцевих так званих ЗМІ після кожного такого обстрілу обманюють людей, повідомляючи, що це робить українська армія.

"Ми маємо неспростовні докази того, що обстріли населених пунктів ведуть бойовики "днр", але, на жаль, ми не можемо ці докази надати людям, що живуть на окупованій території - вони перебувають у російському інформаційному вакуумі й не мають вільного доступу, зокрема, до українських телеканалів", - констатував губернатор.

Голова регіону повідомив, що зараз на державному рівні вирішує проблему відсутності українського телебачення в донецькому ефірі. Розроблено конкретні механізми, які дозволять незабаром дати державний телесигнал на окуповану територію.

Нагадаємо, Держкомтелерадіо заявив, що відновити регіональне мовлення на Донбасі неможливо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ