Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Шевченко: «Важливо домогтися позитивного результату, показавши хорошу гру»

Головний тренер національної збірної України на прес-конференції перед матчем з командою Хорватії розповів про підготовку «синьо-жовтих» до гри, кадрову ситуацію в команді та плани на поєдинок, - прес-служба ФФУ.

Міні-збір надав багато інформації

За словами наставника української збірної, в Загребі завжди було непросто грати, а зараз у складі хорватської команди - велика кількість футболістів високого рівня. Збір, який збірна України провела напередодні матчу, пішов команді на користь. «Нам вдалося провести міні-збір, отримати кілька днів для підготовки і дати футболістам певні навантаження, - відзначив Андрій Шевченко. - Ми отримали можливість, так би мовити, в онлайн-режимі оцінювати стан гравців. На тренуваннях бачимо, що кожен футболіст зараз знаходиться у хорошому стані. Решту - залишимо на гру і подивимося, що покажуть хлопці».

Віра у футболістів

Відсутність ігрової практики у деяких футболістів, викликаних на матч, не стане для тренерського штабу української збірної головним чинником при визначенні складу на гру. «Ми оцінили стан хлопців, - розповів Шевченко. - Бачимо, що вони готові, а якщо правильно підійти у психологічному плані до конкретного матчу, то кожен на одну гру зможе себе правильно підготувати. І якщо в матчі з Хорватією в складі опиниться хтось із хлопців, хто, можливо, не має достатньої ігрової практики, то лише тому, що я в нього  вірю».

Ставка на командну гру

Півзахисник Тарас Степаненко, який разом із головним тренером збірної України прийшов на прес-конференцію, зазначив, що сила «синьо-жовтих» у командній грі, а на одну із провідних ролей у майбутньому поєдинку вийде психологія. «Це дуже важливий аспект у футболі і, можливо, в якійсь мірі, він вийде на перший план: ми граємо на виїзді проти дуже сильної команди, і, якщо будемо готові в першу чергу психологічно, все повинно вийти, - зазначив Степаненко. - У футболі мало що залежить від однієї людини. Головне - команда, а колективними діями ми зможемо нейтралізувати сильні сторони суперника».

Пресинг - запорука успіху

За словами Андрія Шевченка, нейтралізація дій суперника в середині поля повинна стати ключем до успіху в матчі у Загребі. «Завдання команди - насамперед, створити певний пресинг в комфортній зоні збірної Хорватії. Це середина поля. Чим більше ми будемо створювати тиск, тим вищими будуть наші шанси», - поділився секретами Андрій Шевченко. «Якщо дати нашим опонентам грати вільно і контролювати м'яч, буде непросто», - зазначив Степаненко.

Результат за хорошої гри

І керманич збірної, і півзахисник «синьо-жовтих» також були одностайні, говорячи про пріоритети команди в завтрашньому матчі: домогтися позитивного результату, продемонструвавши хорошу гру. «Результат важливий, але досягти його можна різними способами, - зазначив Андрій Шевченко. - Для нас важливо домогтися позитивного результату, показавши хорошу гру. Цього я вимагаю від футболістів». 
«Тренери нам доносять свої вимоги - грати в сучасний футбол. Щоб рости і в індивідуальному плані, і в командному, потрібно вдосконалюватися. Ми приїхали по результат, він дуже важливий, але ми хочемо показати гарний футбол і, сподіваюся, у нас це вийде», - розповів Тарас Степаненко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ