Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Школи без нікотину та тютюну: на Львівщині презентували новий проєкт

Україна стала третьою державою у світі, що впроваджує пілотний проєкт задля підвищення обізнаності учнів шкіл про ризики впливу на здоров’я тютюну та нікотину.

Щороку куріння вбиває 8 мільйонів людей по всьому світу. В Україні від хвороб, спричинених курінням, помирає 85 000 українців.  95% курців починають курити до 21 року.

"Проєкт надзвичайно важливий. Діти це наше майбутнє і нам важливо дбати про їх здоров'я. Насправді тютюнопаління - це зло. Вкрай страшно коли діти зі шкільних парт починають курити. Ми хочемо розвіяти міфи, що є більш шкідливі та менш шкідливі сигарети, що щось сильніше щось легше і не впливає на здоров'я", - Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я ЛОВА.

Щороку куріння вбиває 8 мільйонів людей у всьому світі, при цьому 95% курців починають курити до 21 року. Діти не можуть усвідомити всі ризики для здоров’я, які несе в собі тютюнова залежність. А тютюнові компанії використовують спрямований на дітей маркетинг, застосовуючи маніпулятивні прийоми, як-от смакові добавки, рекламу в соціальних мережах та оманливі заяви про продукцію. Саме тому один із головних пріоритетів політики контролю над тютюном — попередження початку куріння в підлітковому віці.

Задля допомоги в подоланні тютюнової епідемії серед школярів ВООЗ розробила Посібник «Школи без нікотину та тютюну», щоби надати школам необхідні знання й інструменти для успішної імплементації політики вільного від нікотину та тютюну навчального простору. Головна мета — захистити здоров’я учнів, вчителів і персоналу від шкідливого впливу тютюнового диму та створити здорове й чисте середовище для навчання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ