Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Школи Дрогобича отримали дев’ять тисяч нових підручників

Як повідомили у пресслужбі Дргобицької міської ради, школи Дрогобича та громади отримали дев’ять тисяч нових підручників до початку нового навчального року.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Таку інформацію озвучив керівник відділу освіти Дрогобицької міської ради Роман Грицай. За його словами – у ці дні відділ освіти отримав першу партію підручників за програмою Нової української школи. Книги надійшли у кількості 9 тисяч примірників. Підручники розраховані на учнів 5-11 класів для різних предметів.

"Навчальні заклади міста та громади уже отримали ці підручники, їх розподіляли в залежності від кількості школярів. Однак, поступлення підручників ще буде. Тому маємо сподівання, що в цьому навчальному році школярі навчатимуться за новими навчальними книгами від НУШ", – додав Роман Грицай.

Також за інформацією головного освітянина міста – цьогоріч кількість перших класів у територіальній громаді становитиме 47. Учнів, які вперше переступлять поріг шкіл – 1090, серед них і діти з числа ВПО. Загалом в освітніх закладах громади навчатиметься 12 167 учнів.

Що стосується першовересневих урочистих лінійок, то у відділі освіти стверджують – свято знань ніхто не скасовував, кожен навчальний заклад проводить лінійки на свій розсуд, зазвичай у патріотичному форматі.

За вимогою Міністерства освіти та науки України – у цьому навчальному році на територіях, які не є окуповані та не постраждали від російської агресії – форма навчання має бути виключно очною. Про змішану та дистанційну форми – питання наразі не порушують. За дистанційною формою можуть навчатись лиш ті учні, які через війну виїхали закордон, однак прагнуть продовжити навчання у рідних школах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ