Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Школярі та студенти долучитись до роботи молодіжної моделі Львівської обласної ради

Впродовж 9 - 10 листопада на Львівщині відбуватиметься цікавий проект – молодіжна модель Львівської обласної ради. Це симуляційне засідання, до роботи якого залучена молодь віком 15-20 років.

Сьогодні, 9 листопада, привітав учасників проекту, а це учні та студенти практично з усіх районів області, керуючий справами обласної ради Валентин Харлов. Він розповів присутнім про особливості роботи органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу ЛОР, виконавчих органів влади, їх взаємодії та зони відповідальності кожного з них. Також йшла мова про те, що у сучасних умовах вкрай необхідно розуміти правові відносини в державі та бути політично обізнаним.

Основна мета проекту – надати можливість учасникам відчути себе депутатом, долучитися до управлінської діяльності області та допомогти молоді зрозуміти діяльність органів місцевого самоврядування.

Упродовж двох днів учасники працюватимуть у постійних депутатських комісіях та прийматимуть рішення у сферах освіти, дорожнього транспорту, медицини, спорту, молодіжної політики тощо. Серед учасників моделі буде обрано голову ради та заступників, а також голів профільних комісій та секретаря.

Делегати будуть представляти інтереси своїх громад та напрацьовуватимуть рішення у різних галузях та сферах на засіданні сесії обласної ради. По завершенні проекту учасники напрацюють спільне звернення молоді до керівництва обласної ради та обласної державної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ