Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шмигаль: Батьки можуть самі обирати форми навчання для дітей

Денис Шмигаль зауважив, що згідно з рішенням Уряду 1 вересня цього року проходить у класичній формі загалом в Україні. Однак у ʺчервоних зонахʺ навчання відбуватиметься дистанційно. Про це повідомили 1 вересня у Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.
Фото ілюстративне

Про це Прем’єр-міністр розповів в ефірі одного з телеканалів у вівторок 1 вересня.

ʺСьогодні в Україні є можливість навчатися як у традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній. Батьки можуть обирати будь-яку з цих форм навчанняʺ, — зазначив Прем’єр-міністр.

Очільник Уряду додав, що продовжуватимуть транслюватися телевізійні уроки, щоб діти у сільській місцевості могли здобувати знання і пройти навчання дистанційно.

Окремо Прем’єр-міністр підкреслив, що з державного бюджету регіонам виділяється освітня субвенція, з якої місцеві органи влади можуть здійснювати закупівлю засобів індивідуального захисту, антисептиків тощо.

ʺЯкщо таких коштів не вистачатиме, Кабмін готовий виділити їх додатково або зробити перерозподіл за заявою відповідних власників таких навчальних закладів. Власниками закладів є місцеві органи самоврядування і вони мали забезпечити їх усім необхідним. Ми це контролюємо. Відповідні комісії виїжджали в школи протягом двох попередніх тижнів і контролюватимуть ситуацію надаліʺ, — сказав Денис Шмигаль.

За словами Глави Уряду, вищі навчальні заклади працюватимуть так само, як середні та дошкільні. Однак якщо ВНЗ перебуватимуть у ʺпомаранчевій зоніʺ, буде заборонено навчання в групах понад 20 осіб.

Рекомендації МОЗ для безпечного навчання у закладах освіти. Інфографіка

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ