Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Шмигаль розповів про імовірність локдауну та про розширення "червоної" зони

Сьогодні під час засідання уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зробив низку заяв про плани кабміну щодо локдауну та розширення "червоної" зони.

Про це стало відомо в ході засідання уряду.

"Ми не плануємо вводити повний локдаун по всій країні та зупиняти економіку. Але як сказав цього тижня президент: єдиною альтернативою локдауну є масова вакцинація", - сказав Шмигаль.

Також він заявив, що до "червоної" зони можуть потрапити більше областей.

"На жаль, маємо надзвичайно високу кількість важких випадків та госпіталізації. П'ять областей вже перейшли у червону зону епідеміологічної небезпеки. Ще декілька регіонів можуть потрапити у червону зону найближчими днями", - сказав Шмигаль.

За його словами, нині влада постійно підключає нові лікарні та збільшує кількість лікарів, які протидіють коронавірусу. Проте, 94,2% госпіталізованих із COVID-19 за тиждень були не вакциновані.

"Ці цифри говорять самі за себе. Вакцинація рятує життя. Учора зроблено рекордну кількість щеплень — 225 тисяч. Для регіонів поставлено завдання забезпечити спроможність інфраструктури для вакцинації, щоб вийти на показник у 1,5 млн щеплень за тиждень. Закликаю людей не чекати червоних зон у своїх регіонах, а піти й зробити щеплення зараз", - сказав глава уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ