Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Шпиталь Шептицького організовує у Львові масштабну медичну конференцію

З нагоди 115-річниці заснування Шпиталю Шептицького 22 листопада на Арені Львів відбудеться міжнародна науково-практична конференція "Якісна медицина задля гідності людини. Від історії до сучасності".

Адміністрація Шпиталю Шептицького. Фото: Гал-інфо

Про це сьогодні, 15 листопада, під час прес-конференції повідомила головний лікар Шпиталю імені Митрополита Андрея Шептицького Наталія Ван Доеверен, передає кореспондентка Гал-інфо.

За її словами, участь в конференції візьмуть визначні іноземні та українські діячі медицини. Серед запрошених, зокрема, є в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, президент НАМН України Віталій Цимбалюк, ректор Львівського медуніверситету Борис Зіменковський, а також головний лікар клініки св. Луки німецького міста Альтенбург Крістіан Шефер та головний лікар представництва Міжнародної Організації Міграції в Україні Іслам Рісатул. 

На заході також будуть присутні представники новоствореної Національної служби здоров'я України. Всього організатори очікують на понад 300 гостей з усієї України та інших країн Європи.

Адміністрація Шпиталю Шептицького. Фото: Гал-інфо

В рамках конференції відбудуться пленарні засідання, на яких обговорять підсумки та перспективи нової медичної реформи в Україні, кадрові проблеми у вітчизняній системі охорони здоров'я, а також питання віри і психічного здоров'я людини. Окрім цього, на учасників очікують секційні засідання, де виступить два десятки українських науковців, професорів та фахівців у галузі медицини. Окрему увагу буде приділено темі медичного капеланства. 

"Це перший такий великий захід, який шпиталь організовує в новітній час. В 2015 році ми актуалізували статут нашої організації, відповідно до якого будемо вести і науково-практичну діяльність. В подальшому плануємо організовувати такі конференції регулярно і в такому міжнародному форматі бачимо добру нагоду для того, щоб перетворити шпиталь на науковий майданчик з обміну знаннями та досвідом", - додав адміністратор Шпиталю о.Андрій Логін. 

Адміністрація Шпиталю Шептицького. Фото: Гал-інфо

За підсумками науково-практичної конференції планують прийняти резолюцію, а також видати унікальні наукові матеріали. 

Щоб взяти участь в науково-практичній конференції "Якісна медицина задля гідності людини. Від історії до сучасності", потрібно заповнити заявку на офіційному веб-сайті Шпиталю Шептицького.

Довідка

Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького - єдиний в Україні церковний заклад охорони здоров'я. Установа, яка на той час носила назву Народної лічниці, була створена у 1903 році, а 22 вересня того ж року відбулось урочисте її освячення. До діяльності шпиталю були причетними чимало видатних особистойстей, таких як сам Митрополит Андрей та доктор Євген Озаркевич. 

У наш час шпиталь діє на засадах соціального підприємництва та благодійності. Тут надають такі послуги:
– консультативно-діагностичне відділення (обстеження, консультації лікарів, сучасна лабораторія для біохімічних та клінічних аналізів та ін.);
– відділення паліативного лікування (догляд невиліковно хворих);
– хоспіс вдома – виїзна бригада із послугами догляду важкохворих пацієнтів вдома та супровід їх родин (у межах. м Львова);
– Центр психічного здоров’я: психологічна, психотерапевтична, духовна опіка, консультування психіатра;
– проект «Домашня опіка» – соціальний догляд одиноких соціально незахищених осіб у домашніх умовах;
– програма випозичення реабілітаційного обладнання.

"Благодійність – це і спосіб отримати, і спосіб віддати! Адже благодійник – кожен, хто звертається за послугами до Шпиталю, бо при оплаті медичних послуг людина допомагає тим, хто не спроможний сам заплатити за якісні медичні послуги (рентген, УЗД, аналізи та ін). 10% від оплаченої вартості за медичну послугу зараховується у Шпитальний Фонд допомоги всім, хто потребує підтримки", - кажуть у Шпиталі Шептицького.

При установі працюють сестри Милосердя Св. Вінкентія, які опікуються і паліативними хворими, і надають медичну допомогу як лікарі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ