Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Штати почали підготовку до надання Україні "Джавелінів" – Волкер

США почали підготовку до того, щоб передати Збройним силам України американські протитанкові ракетні комплекси "Джавелін". Про це повідомив спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер в інтерв’ю для Радіо Свобода.

«Потрібен час, щоб усе підготувати: об’єкти, де все зберігатиметься, способи передачі. Ми працюємо разом над тим, як їх транспортувати і залучити до роботи Збройних сил», – сказав він.

При цьому він зазначив: «Ми лише сподіваємось заповнити деякі «білі плями» в оборонних потужностях України, щоб завадити подальшому розпалюванню конфлікту - це найменше, чого би ми хотіли».

«І я хочу наголосити, що це – оборонна техніка. Вона корисна тільки тоді, коли є танковий напад. Тоді його можна нейтралізувати. Тож це – саме захисне озброєння, не для нападу і не для застосування на лінії конфлікту. І я думаю, Україна багато в чому поділяє цю позицію», – додав Курт Волкер.

Міністр оборони України Степан Полторак днями заявляв, що конкретний час отримання ПТРК Javelin на озброєння Збройних сил України стане відомий на початку наступного місяця – після його візиту до США 2 лютого.

Укрінформ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ