Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Штати висилають 15 кубинських дипломатів зі своєї території

Після інциденту з американськими дипломатами в Гавані, внаслідок якого 21 представник посольства США на Кубі отримав ураження невідомими електронними пристроями, Штати висилають 15 кубинських дипломатів зі своєї території, - Укрінформ

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США.

"Державний департамент 3 жовтня довів до уряду Куби розпорядження про вислання 15 посадових осіб з (кубинського – ред.) посольства у Вашингтоні. Це рішення було прийнято через те, що Куба не застосувала належних заходів для захисту наших дипломатів у відповідності до зобов'язань за Віденською конвенцією", - зазначається в документі.

При цьому в Держдепі підкреслили, що такий крок забезпечить справедливість у двосторонній дипломатичній діяльності.

У зовнішньополітичному відомстві США нагадали, що 29 вересня Держдеп був вимушений відкликати весь невійськовий персонал посольства в Гавані, а також усіх членів сімей. Це рішення було прийнято після неодноразових атак невідомими акустичними приладами, які спричинили погіршення здоров'я у 21 людини зі складу американського посольства.

Водночас у Держдепі підкреслили, що Сполучені Штати продовжують підтримувати дипломатичні відносини з Кубою. "Ми також продовжимо співпрацювати з Кубою в подальшому розслідуванні щодо цих атак", - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Працівникам посольства Куби, яких висилають зі США, дали сім днів на те, щоби покинути американську територію.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ