Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Схвалили першу у світі інгаляційну вакцину проти COVID-19

Китай схвалив препарат Convidecia Air, що розробила компанія CanSino.

Про це повідомляє ВВС.

Китайський регулятор схвалив інгаляційну вакцину для екстреного використання як бустерну дозу. Він має такі ж інгредієнти, що й вакцина для ін'єкцій: з використанням нешкідливого аденовірусу як носія генетичного коду, що вчить організм, як боротися з коронавірусом.

Аби застосувати Convidecia Air, достатньо вдихнути її через рот. Як стверджують у CanSino, вакцина викликає комплексний імунний захист у відповідь на SARS-CoV-2 вже після одного вдиху. Інші дослідники, зокрема з Британії й США, також вивчають вакцини у вигляді назального спрею.

Нагадаємо, що в січні американські військові медики оголосили про успіх першої фази клінічних випробувань ще одної нової вакцини проти Covid-19. Препарат був розроблений у Національному військово-медичному центрі імені Волтера Ріда і обіцяє захист не лише від Омікрона, а й від решти наявних штамів коронавірусу. розробники розповіли й про те, що вакцина здатна навіть частково вберегти від інших, споріднених йому інфекцій. Проте експерти до заяв розробників вакцини поставились скептично і висловили сумніви щодо можливості створення такого препарату загалом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ