Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Швеція: НАТО робить недостатньо для України

Росія - це сусід, який поводиться безвідповідально, який загрожує світу безвідповідальними ядерними погрозами
фото Укрінформ

Захід повинен створити більше «стратегічних труднощів», щоб вплинути на поведінку Росії, а першим пріоритетом має бути припинення агресії проти України, де НАТО робить недостатньо.

Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрьом, передає Укрінформ.

«Ми повинні зрозуміти, що Росія - це сусід, який поводиться безвідповідально, який загрожує світу безвідповідальними ядерними погрозами та ідеєю відтворення своєї колишньої імперії за рахунок незалежних суверенних держав. Ми повинні покласти цьому край. Ми повинні створити більше стратегічних труднощів для Росії», - заявив Біллстрьом.

Коментуючи заклик президента Франції Еммануеля Макрона до «стратегічної невизначеності» щодо Росії і натяк на можливість введення західних військ в Україну, Біллстрьом заявив, що те, що стосується французької пропозиції «тренувати український персонал на українській землі, то для Швеції це не обговорюється», натякаючи на те, що Стокгольм вважає дебати навколо коментарів Макрона несвоєчасними.

«Для того, щоб (зупинити Росію – ред.), ми, перш за все, повинні зупинити агресію проти України. Не всі країни розуміють, наскільки терміново потрібно діяти. НАТО робить недостатньо для України», - сказав Біллстрьом, додавши, що ЗСУ потребують «більше майже всього».

За його словами, надання Україні більшої кількості військової техніки «не є питанням промислового потенціалу», і «зводиться до політичного лідерства і політичної волі», зазначивши, що США і Європа мають набагато більше спільних виробничих потужностей, ніж Росія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ