Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сі Цзіньпін збирається провести онлайн-зустріч із Зеленським, — WSJ

Лідер КНР Сі Цзіньпін планує поговорити з президентом України Володимиром Зеленським вперше з початку повномасштабної агресії росії.

Ймовірно, розмова відбудеться після того, як лідер Китаю відвідає Москву для зустрічі з російським диктатором путіним наступного тижня, повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що зустріч Сі з Путіним з Зеленським, остання з яких, як очікується, відбудеться віртуально, відображають зусилля Пекіна відігравати більш активну роль у посередництві щодо припинення війни проти України.

Окрім того, Сі розглядає можливість відвідування інших європейських країн у межах своєї поїздки до росії, хоча, за словами джерел видання, його повний маршрут ще не підтверджений.

Видання пише, що пряма розмова із Зеленським ознаменувала б значний крок у спробах Китаю зіграти роль миротворця в Україні, які досі були сприйняті скептично в Європі. 69-річний лідер прагне підвищити свій статус державного діяча світового масштабу та впоратися із загостренням конкуренції зі США та їхніми союзниками.

Сі Цзіньпін планує візит до Москви вже наступного тижня — Reuters

Нагадаємо, вранці повідомлялось, що наступного тижня Президент Китаю Сі Цзіньпін планує відвідати росію, щоб зустрітися з володимиром путіним. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ