Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Сі-Бриз-2020" проходитиме виключно в морській фазі

Як інформує служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, в Одесі завершилась заключна конференція з планування українсько-американського навчання "Сі Бриз-2020"
Фото: ВМС ЗСУ
Фото: ВМС ЗСУ

З 26 по 29 травня, в Одесі проходила заключна частина з планування українсько-американського навчання «Сі Бриз-2020», метою якої було остаточне планування та затвердження елементів багатонаціонального навчання. У зв’язку з всесвітнім спалахом гострої респіраторної хвороби COVID-19 захід проходив у дистанційному режимі шляхом відео-конференції.

Цього року, з метою дотримання заходів безпеки, навчання проходитиме виключно в морській фазі із залученням авіації, відповідно основна увага буде приділена відпрацюванню безпекових операцій у морі, серед яких протичовнова, протикатерна, протиповітряна оборона тощо. Участь у «Сі Бриз-2020» візьмуть близько десяти країн, а однією з особливостей буде залучення до навчання кораблів постійної групи НАТО.

- В травні місяці, у зв’язку з всесвітньою пандемією, були запропоновані зміни у формат «Сі Бриз-2020», наші партнери цілком підтримали таку ініціативу, та під час фінальної конференції, спільними зусиллями було доопрацьовано формат українсько-американського навчання, з урахуванням нових вимог. Це дасть можливість провести зазначені заходи без загрози для здоров’я особового складу країн-учасниць, - зазначив тимчасово виконуючий обов'язки командувача підготовки Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Доскато.

Загалом, перед учасниками фінальної конференції стояла мета з визначення конкретних цілей і завдань та планування дій багатонаціональних сил і засобів. Результатом проведеної роботи було остаточне узгодження проекту плану українсько-американського навчання «Сі Бриз-2020».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ