Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сільмашівці написали листа Михайлові Сендаку

До голови обласної ради Михайла Сендака та депутатів облради вкотре звернувся представник працівників ВАТ „Львівсільмаш” Петро Онищак з проханням про допомогу і розуміння у справі „надзвичайно тяжких наслідків санації заводу”. Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.
У листі від 2 березня 2006 року йдеться про те, що „на закінчення санації (1 лютого 2006) дочірні підприємства практично не працюють, на них ліквідовано 125 робочих місць і держава недоотримує щорічно понад 200 тис. грн податків.
Станом на лютий 2006 погашено борги в розмірі 16 млн грн, а інвестор отримує майно, що за балансовою вартістю перевищує 40 млн грн. Всього за 19 млн грн „Львівсільмаш” залишається без активів на майданчиках поза вулицею Городоцькою, 207. При передачі майна інвестору виробничі та побутові приміщення передано: у м. Добромиль по 42 грн за 1 кв.м, у мікрорайоні Рясне-2 - по 73 грн, у районі вулиці Любінської - 96 грн, а водо- й електрокомунікації, каналізації, під’їзні дороги, загорожа, інше передаються безплатно.
Станом на 20 лютого 2006 року на рахунку підприємства залишалося 5,9 млн грн, борг заводу становить 6,3 млн грн на 21 лютого 2006 року”.
У висновках листа вказано:
„Коли починалась санація, то „Львівсільмаш” мав боргів на суму 7,9 млн грн, а вартість активів становила 96 млн грн, підприємство мало право користування земельною ділянкою площею 88 га. На закінчення санації завод має на рахунку 5,9 млн. грн., борги - 6.3 млн. грн., податкові зобов’язання - біля 9.5 млн. грн, та ймовірний борг - 3. 385 млн. грн. Тобто разом кредиторські зобов’язання становлять біля 19 млн. грн. Активи підприємства зменшились до 26 млн. грн. Товариство позбавлене права користуватись земельною ділянкою площею 60 га".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ