Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сійярто в Китаї: "обмінялися думками" щодо війни в Україні

Очільник угорського міністерства закордонних справ Петер Сійярто зустрівся з міністром закордонних справ КНР Цінь Ганом.
Фото: МЗС Китаю

Про це повідомляє пресслужба міністерства закордонних справ Китаю.

Сторони, зокрема, "обмінялися думками" щодо війни в Україні. 

Глава китайського дипломатичного відомства назвав Угорщину "хорошим другом та хорошим партнером", з яким можна "витримати випробування". 

"В останні роки під спільним керівництвом президента Сі Цзіньпіна та прем’єр-міністра Орбана відносини між двома країнами увійшли в найкращий період в історії. Китай готовий продовжувати планувати двосторонні відносини зі стратегічної та довгострокової перспективи, підтримувати обміни на високому рівні з Угорщиною, поглиблювати стратегічну взаємну довіру, розширювати дружнє та взаємовигідне співробітництво, збільшувати міжлюдські та культурні обміни, твердо підтримувати основні інтереси та основні проблеми один одного, а також спільно реагувати на різні ризики та виклики", – ідеться у повідомленні. 

Цінь Ган висловив сподівання, що ЄС встановить об'єктивне та правильне розуміння Китаю та продовжить проводити позитивну та прагматичну політику щодо КНР.

Сійярто зазначив, що Угорщина розглядає Китай як стратегічного партнера по співпраці та важливу можливість для розвитку, вітає китайські інвестиції, виступає проти «відокремлення та роз’єднання», готова продовжувати поглиблювати практичне співробітництво з Китаєм у різних сферах і рішуче підтримує поглиблення співпраці між Китаєм та країнами ЦСЄ та Європейським Союзом. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ