Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СКУ засуджує нарощування РФ військової присутості в Криму та ескалації на Сході України

Світовий Конґрес Українців (СКУ) звертає увагу міжнародного співтовариства на постійне нарощування Російською Федерацією значної кількості військової техніки в Криму та щоденні загострення військових дій у Східній Україні. Про це повідомила прес-служба СКУ.

Крим  займає дуже важливе стратегічне положення, використовуючи яке  Російська Федерація може й надалі продовжувати свої імперіалістичні амбіції. У новій військовій доктрині, оголошеній в кінці 2014 р., Російська Федерація надала Криму один з трьох основних геополітичних пріоритетів. У міру того, як Російська Федерація продовжує зміцнювати свій контроль над інформацією і проводити мілітаризацію Криму, місцеве населення буде все більше і більше ізольованим та вкрай вразливим.

У червні 2016 р. кількість жертв серед цивільного населення у Східній Україні становила 69 осіб, із яких 12 загиблих та 57 поранених. У липні 2016 р. кількість жертв серед цивільного населення збільшилася до 73 осіб, із яких 8 загиблих та 65 поранених. За даними Управління ООН з прав людини: “Середньомісячна статистика жертв за червень і липень цього року становить 71 особу, що майже вдвічі більше середньомісячної статистики за дев’ять місяців, від вересня 2015 р. до травня 2016 р., що становила 31 особу”.

“Вкрай важливо, щоб міжнародне співтовариство посилило санкції проти Російської Федерації, поки вона не виведе свої війська і техніку з території України, не деокупує Крим та не припинить перешкоджати роботі міжнародних організацій з моніторингу, які можуть допомогти захистити права невинних цивільних осіб,” - заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ