Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сквер замість торговища - амбітний проєкт у Львові

Замість ринку "Добробут" в центрі Львова з'явиться міський сквер.

Львівська міська рада має намір створити новий міський сквер у центральній частині міста. Згідно з проєктом рішення виконавчого комітету, затвердженого на останньому засіданні, територія площі Князя Ярослава Осмомисла, а також прилегла територія між вулицями Лазневою, Сянською та Підмурною, визначені як місце для формування скверу.

Однак реалізація цього амбітного проєкту можлива лише після завершення судової справи №914/305/22 та задоволення позову міської ради. Зазначається, що формування скверу відбуватиметься з максимальним збереженням існуючого озеленення.

Департамент архітектури та просторового розвитку має розробити "дорожню карту" створення міського скверу, визначивши його основні параметри, функціональні особливості та концепцію поєднання з існуючими зеленими зонами вулиці Підвальної та проспекту Свободи для формування "центрального зеленого кільця" на місці історичних оборонних споруд.

Крім того, управління транспорту департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури має розробити концепцію транспортного розвитку даної території з метою підвищення безпеки пішоходів, велосипедистів та пріоритезації громадського транспорту.

Реалізація проєкту скверу має на меті покращити умови озеленення центральної частини Львова та створити комфортний зелений простір для мешканців і гостей міста.

Контроль за виконанням рішення покладено на заступника міського голови з питань містобудування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ