Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Софія Прийма – найкраща спортсменка Львівщини у вересні

Традиційне щомісячне голосування членів колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації і членів виконкому відділення НОК України у Львівській області визначило найкращим спортсменом Львівщини за підсумками спортивного вересня майстра спорту України з триатлону та велоспорту, члена національної збірної команди України з триатлону Софію Прийму (тренери Сергій Прийма та Юрій Сорохан).

Це почесне звання Софія отримала завдяки успішному виступі на юніорському етапі Кубка Європи, який відбувався у місті Тулча (Румунія). Софія Прийма зуміла вибороти перше місце.

Варто зауважити, що цього року до Румунії приїхало чимало титулованих та нових спортсменок, тож від фінішу можна було очікувати несподіваних результатів. Перший етап змагань, а саме плавальний сегмент, виграла угорка - Доротта Петров, що непогано виступала впродовж сезону на міжнародній арені, в тому числі серед спортсменів елітної групи. Вона доволі серйозно відірвалася після першого виду програми, «накинувши» суперницям 20 секунд.

Втім, далі за справу вже взялася львів’янка. Не затримуючись у транзитних зонах, Софія Прийма показала найкращий час на велосипедному сегменті, впритул підібравшись до Петров. Софія нарощувала темп з кожною хвилиною, і вже перед виходом на бігову дистанцію стало зрозуміло – за «золото» боротимуться саме угорка та українка, адже решта суперниць значно відстали.

Уже на біговому сегменті Софія Прийма не залишила суперниці жодних шансів. Фінішувала 20-річна представниця Львівщини, учасниця юнацької Олімпіади-2014 у Нанкіні (Китай) наодинці, випередивши угорку на цілих 20 секунд.

Зважаючи на виняткове соціальне та спортивне значення цьогорічної участі збірної команди України в Іграх Нескорених, що відбулися 23-30 вересня 2017 року в канадському Торонто, спортивний актив Львівщини відзначив також додатково успіх Романа Панченка. Український боєць Збройних Сил України в зоні АТО Роман Панченко у складі збірної команди України на змаганнях у Торонто представляв Львівщину й виборов "золото" в особистому заліку та «срібло» у командних змаганнях зі стрільби з лука у відповідній кваліфікаційній категорії.

Незабаром відбудеться урочисте вшанування лауреатів спортивного вересня та їхніх тренерів. З рук голови відділення НОК України у Львівській області Юрія Турянського Софія Прийма та Роман Панченко отримують цінні нагороди. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ