Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні, 23 липня завершується прийом е-заяв вступників

23 липня о 18:00 завершується прийом електронних заяв на бакалавра та магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування вступників на базі 11 класів.

24 липня усім вступникам необхідно буде перевірити статус своїх заяв у персональному кабінеті. У конкурсному відборі братимуть участь тільки ті заяви, статус яких:

  • «Допущено до конкурсу» – для заяв, що подані на бюджет;
  • «Допущено до конкурсу (навчання за кошти фізичних і юридичних осіб)» – для заяв виключно на контракт.

Як зазначає портал освіта.ua, якщо до кінця 24 липня певна заява вступника не матиме такого статусу, йому треба терміново звернутися до приймальної комісії вишу.

28 липня вступники дізнаються, чи отримали рекомендацію на навчання на місця державного або регіонального замовлення. Навпроти тієї заяви, за якою буде рекомендація на бюджет, статус зміниться на «Рекомендовано до зарахування».

Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення (подати оригінали документів) до 18:00 02 серпня.

Зарахування вступників на навчання за кошти державного або місцевого бюджету (за державним або регіональним замовленням) проводиться не пізніше 09 серпня.

Вступник може отримати лише одну рекомендацію на бюджет. Ті, хто відмовляться від рекомендації або не виконають вимоги до зарахування у визначений термін, не отримають бюджетне місце в 2021 році.

У тих вступників, які не отримають жодної рекомендації на бюджет 28 липня, статус навпроти всіх заяв залишиться «Допущено до конкурсу». Усі ці заяви автоматично братимуть участь у конкурсі на контракт.

У разі отримання рекомендації на контракт напроти таких заяв статус зміниться на: «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних і юридичних осіб)». Цей статус може з’явитися напроти кількох заяв – тоді вступник має можливість самостійно визначити, яку саме пропозицію обрати.

Строки прийому оригіналів документів на контракт визначає заклад вищої освіти, але загалом зарахування може тривати до 30 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ