Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Сьогодні - день народження Героя Небесної Сотні Богдана Ільківа

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/2
Як повідомили 3 липня Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, пам’ять Героя Богдана Ільківа вшанували сьогодні, 3 липня, у день його народження.

Поспілкувалися з дружиною Героя та поклали квіти до могили Героя Небесної Сотні представники влади,зокрема заступник голови облдержадміністрації Іван Собко, заступниця директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Тетяна Плугатор.

"Якщо ми пам'ятаємо про них, наших Героїв, то Україні - бути", - зазначила дружина Героя. 

Також днями у вестибюлі Львівської обласної адміністрації було встановили стенд із виставки "Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини" Львівського історичного музею, присвячений Героєві.

"Серед Героїв Небесної Сотні були не просто звичайні люди. Наші Герої – це дійсно цвіт нації. Богдан Ільків був чудовим чоловіком та батьком, добрим християнином, національно-свідомим громадянином, відповідальним працівником. Віддавати шану таким героям - це наш святий обов’язок!" - зазначив Іван Собко.

Довідково:

ІЛЬКІВ БОГДАН ІВАНОВИЧ - (3 липня 1962 року, смт. Щирець, Пустомитівський район — 22 лютого 2014 року) — громадський активіст, учасник Революції Гідності, Герой, Герой України. Закінчив залізничний технікум, працював машиністом автодрезини. Виховував двох доньок, 1988 і 1994 років народження. Брав активну участь у житті церковної громади.

Богдан Ільків був патріотом завжди: першим виходив на всі місцеві мітинги, був учасником Помаранчевої революції у Києві. Коли завирував Євромайдан, приїздив туди тричі. У ніч на 20 лютого чергував на барикадах. Близько п'ятої ранку пішов відпочивати.

О восьмій представники Самооборони, які вночі чергували, розбудили і сказали, що потрібна допомога на передовій. Снайпер влучив у Богдана на Інститутській. Коли його доправили до лікарні, він зателефонував дружині, сказав, що тяжко поранений. Медики пояснили, що поранення несумісні з життям. Натомість чоловік дивом прожив ще два дні, помер 22 лютого.

Похований 24 лютого 2014 року у Львові на Личаківському цвинтарі на Алеї Героїв.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові вшанували пам’ять професорів, розстріляних у липні 1941 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ