Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні, більше 70-ти років тому, в небо вперше піднявся Ан-2

31 серпня 1947 р., в небо вперше піднявся біплан Ан−2, якому судилося стати легендою світової авіації. Саме він відкрив еру літаків марки «АН». Перший політ виконав льотчик-випробувач Павло Володін.

Цей день став особливим для ДП «АНТОНОВ», колектив якого формувався та зростав разом з Ан−2, створюючи нові крилаті машини та продовжуючи традиції, закладені засновником підприємства О.К.Антоновим, пише ДП «АНТОНОВ» на своїй сторінці у Facebook.

Завдяки гарним льотним якостям, надійній конструкції та широким транспортним можливостям літак Ан-2 став незамінним трудівником на місцевих повітряних лініях і в сільському господарстві. Крило з потужною механізацією і шасі з пневматиками низького тиску дозволяють використовувати літак на невеликих ґрунтових майданчиках. За необхідності колеса можуть бути замінені на лижі або поплавки. Ан-2 випускався а десятках модифікацій, в тому числі: зондувальник атмосфери Ан-6, ближній нічний розвідник і корегувальник артилерійського вогню Ан-2Ф, версія на поплавковому шасі Ан-4, легкий багатоцільовий з турбогвинтовим двигуном Ан-3, Ан-2-100 тощо. Ан-2 експлуатується більш ніж в 70 країнах світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ