Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Сьогодні буде чергове засідання суду над Савченко

У п’ятницю, 21 серпня, в Ростовському облсуді відбудеться чергове засідання щодо місця осудності Надії Савченко. Сама ж українська льотчиця не буде присутня у судовій залі.

Як повідомив кореспондентові Укрінформу адвокат Савченко Ілля Новіков, вона братиме участь у засіданні по відеозв'язку.

«Був сьогодні (20 серпня – ред.) у Надії в Новочеркаському СІЗО. Самопочуття у неї хороше. Але на завтрашнє засідання в Ростовський облсуд її не повезуть. Братиме участь у ньому по відеозв'язку. Від захисту в цьому засіданні братиму участь лише я», - сказав Новіков.

Адвокат також додав, що Савченко просить вжити всіх можливих заходів, щоб суд над нею розпочався якнайшвидше.

Нагадаємо, захист української льотчиці домагається перенесення розгляду її справи до Москви, тому що вважає, що в російському Донецьку, що межує з окупованою частиною України, проведення суду небезпечне для родичів Савченко і може призвести до обмежень на участь у процесі іноземних спостерігачів.

Читайте також: Справу Савченко напевно залишать у Донецьку - адвокат

Російським слідством Савченко обвинувачується за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка відкидає всі звинувачення. Насправді минулоріч наприкінці червня терористи захопили Савченко в полон, а потім перевезли через кордон і передали російським силовикам.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ