Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні День Дипломатичної служби

Вітання Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з нагоди Дня Дипломатичної служби України.

Дорогі колеги!

Прийміть мої щирі вітання з нашим професійним святом - Днем Дипломатичної служби України!

Вітаю дипломатів, що працюють в Україні і за кордоном, з особливою вдячністю і шаною звертаюся до ветеранів дипломатичної служби!

Уже п’ятий рік поспіль ми зустрічаємо наш День в умовах військової агресії, яку Росія веде проти нашої країни. Ця обставина визначає атмосферу відзначення свята – гідну, стриману, мобілізуючу, позначену усвідомленням свого обов’язку й відповідальності, сповнену гордості за свою роботу, своє Міністерство, свою Державу.

Війна визначає й головне завдання української дипломатії: захист України, її територіальної цілісності й суверенітету від російської агресії. Сьогодні вираз «дипломатичний фронт» перестав бути метафорою, бо під час гібридної війни дипломатичні кампанії інколи вирішують більше, ніж військові операції.

Ми й надалі будемо працювати над розширенням і зміцненням потужної міжнародної коаліції, яка підтримує Україну, утверджувати імідж України як країни, що захищає цінності всієї європейської й трансатлантичної спільноти та є її інтегральною частиною.

У цьому сенсі європейська та євроатлантична інтеграція, які є нашими стратегічними пріоритетами, органічно поєдналися з пріоритетом перемоги над агресивною політикою Кремля.

За минулий рік наша дипломатія долучилася до багатьох перемог України. Та одна з них особлива, справді вікопомна! Створення автокефальної Православної церкви України – це не тільки відновлення канонічності, це історичний крок у розбудові державної ідентичності України та її звільненні від диктату колишньої метрополії.

Вирішуючи надскладні політичні питання, пам’ятаймо, що нашим основоположним завданням є захист українських громадян за кордоном. Кожен з них має бути впевненим, що в разі потреби на допомогу йому прийдуть українські дипломати.

Дорогі колеги!

Цими днями набрав чинності новий Закон України «Про дипломатичну службу». Це Закон європейських стандартів, який дає дипломатові більше свободи дій, але й вимагає від нього більше особистої відповідальності. Закликаю вас взяти цю відповідальність на себе, бути більш ініціативними, творчими й сміливими, нехай кожен на своєму місці зробить максимальний внесок у спільну справу!

Щиро дякую усім вам за самовіддану роботу, зичу міцного здоров’я й особистого щастя, бажаю наснаги й нових вагомих здобутків на службі Україні!

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ